Hydrocultuur Amsterdam

Hydrocultuur Op het gebied van hydrocultuur staan wij uiteraard ook voor u klaar. Maar wat is hydrocultuur eigenlijk? Hydrocultuur is: een kweekwijze van planten in water waar de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. De planten groeien zonder aarde en staan in een soort van cultuurpot tussen gebakken kleikorrels. Het voedsel/voedingsstoffen komen uit een voedingsbatterij, deze moet 2x per jaar worden vervangen verder hoeft er maar eens in de 3 à 4 weken water te worden gegeven. U komt dit vandaag de dag steeds vaker tegen bij kamerplanten maar ook in bijvoorbeeld de groenteteelt.

Voordelen van hydrocultuur? Minder kans op plantenziektes zoals bijvoorbeeld schimmels. Gemakkelijk de juiste hoeveelheid voedingsstoffen kunnen toevoegen. Via de watermeter exact zichtbaar wanneer en hoeveel water u moet geven. Verschillende planten kunnen in één plantenbak worden gezet. Hydrocultuur in uw huis of bedrijf Wij plaatsen speciale plantenbakken voor de hydrocultuur in uw huis of bedrijf. Het onderste gedeelte van deze bakken is gevuld met water met de voedingsstoffen, het bovenste gedeelte vullen wij met kleikorrels. Daarna plaatsen wij de waterstandmeter zodat u precies ziet wanneer het water moet worden aangevuld. Onze klanten kiezen vaak voor hydrocultuur omdat het weinig intensieve zorg vereist. U komt u dit daardoor ook vaak tegen in kantoren en openbare gebouwen.

Wilt u meer weten over hydrocultuur? Neem direct contact op! Advies Wij onderscheiden ons door ter plaatse advies te geven over de mogelijkheden van hydrocultuur en de juiste pot - plant combinaties. Op deze manier creëren wij de perfecte leef-/werkomgeving voor u en zorgen wij ervoor dat de plant een soort van meubelstuk wordt. Uiteraard zorgen wij ook voor een passende nazorg van uw eigen hydrocultuur dus de kwaliteit is gewaarborgd! Meer informatie over hydrocultuur? Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken , neem dan contact op. Uiteraard bent u ook altijd welkom op Belgieplein 112-116 in Amsterdam (Nieuw Sloten) hier kunnen wij u alles vertellen over hydrocultuur en enkele voorbeelden laten zien.